Jezelf aanmelden voor een mbo-opleiding van Curio (2024)

Wij stemmen onze website op jouw wensen af. Woon je in Brabant? Dan zie je opleidingen bij jou in de buurt. En omdat je in Nederland... Wij stemmen onze website op jouw wensen af. Woon je in Brabant? Dan zie je opleidingen bij jou in de buurt. En omdat je in Nederland woont, zijn de teksten in het Nederlands. Het verzamelen van deze informatie noemen we ‘voorkeurscookies’. Onze cookies verzamelen overal jouw informatie. Op je computer, laptop, mobieltje en tablet. Maar misschien wil jij dit helemaal niet. Geen probleem. Dit bepaal jij zelf. Er zijn een paar stukjes informatie die wij écht nodig hebben. Anders kan je niet op onze website rondkijken.

Instellingen

You are here:

  1. Home
  2. Mbo

Wat leuk dat jij een opleiding komt volgen bij Curio. Het aanmelden voor de opleiding doe je via de opleidingspagina onder het kopje 'aanmelden'. Gebruik je DigiD om aan te melden.

Stap 1. Ga naar de opleidingspagina van jouw opleiding. Via curio.nl/mbo kan je deze vinden. Of geef in de zoekbalk aan welke opleiding je zoekt.

Stap 2. Klik op de opleiding.

Stap 3. Op de opleidingspagina kan je rechts op de button 'aanmelden' klikken. Of je scrolt naar beneden naar het kopje 'aanmelden'.

Om jezelf aan te melden heb je een DigiD nodig. Met DigiD worden er een aantal gegevens automatisch ingevuld bij je aanmelding. Vraag hier een DigiD aan. Heb je geen burger service nummer (BSN-nummer)? Omdat je bijvoorbeeld uit het buitenland komt. Bel dan met de studentenadministratie op 088-2098250. De studentenadministratie is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 16:30 uur.

Soms lukt het niet om je voor een mbo-opleiding aan te melden. Heb je hulp nodig? Wij helpen je graag verder. Bel met de studentenadministratie op 088-2098250 (maandag t/m vrijdag van 8:00 – 16:30 uur bereikbaar). Of bekijk de veelgestelde vragen.

Heb je je aangemeld? Gefeliciteerd! Je ontvangt van ons een bevestiging van je aanmelding per mail. We controleren of je vooropleiding voldoet aan de toelatingseisen van de opleiding. Past je vooropleiding, dan ontvang je een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek.

Digitaal Doorstroomdossier

Dan volgt nu de laatste stap. Vul samen met je ouders en je mentor of decaan het Digitaal Doorstroomdossier in. Hierin staat extra informatie over jou. We bespreken dit document tijdens het kennismakingsgesprek of intake. Het gesprek vindt plaats op de mbo locatie van jouw keuze. Samen bespreken we dan of de opleiding van jouw keuze echt bij je past.

Vraag een login aan bij jouw mentor of decaan om een account aan te maken. Heeft jouw school geen DDD, dan kun je zelf een account aanmaken.

Naar het Digitaal Doorstroomdossier

Bij je aanmelding geef je een e-mailadres op. Curio stuurt naar dit mailadres de uitnodiging voor je kennismakingsgesprek. Ben je toegelaten tot de opleiding? Dan sturen we ook jouw Onderwijs Overeenkomst naar dit mailadres. Kijk dus regelmatig je mailbox na. Let op: Soms komen de e-mails in je spam box terecht. Controleer daarom ook je spam box en voeg Curio toe aan je vertrouwde contactpersonen.

Je wilt natuurlijk zeker zijn van een plek op het mbo. Als je jezelf op tijd aanmeldt, mag jij zeker starten. We noemen dit het toelatingsrecht. Volg daarvoor de volgende stappen:

1. Schrijf je in voor 1 april 2024
2. Ga naar het kennismakingsgesprek

Als je deze twee stappen volgt, is je inschrijving afgerond. En weet je zeker dat je na de zomervakantie mag beginnen met jouw opleiding. Meer informatie over het toelatingsrecht zie je in de video hieronder.

Heb je jezelf niet voor 1 april 2024 ingeschreven?

Je mag je tot 1 oktober 2024 aanmelden voor onze mbo-opleidingen. Als wij nog plek hebben, ben je van harte welkom. Hoe langer je wacht, hoe groter de kans dat de opleidingen vol zitten.

Zijn er uitzonderingen op het toelatingsrecht? Ja, soms is er een numerus fixus bij een opleiding. Dat betekent dat er een maximaal aantal studenten wordt toegelaten. Zit dan opleiding vol? Dan kun je niet meer starten met de opleiding. Ook gelden er voor sommige opleidingen extra eisen.

Schrijf je in bij de mbo-opleiding van jouw keuze. Na aanmelding sturen we je een bevestigingsmail.

Soms komt het beter uit om je opleiding te starten in februari. En dan is het fijn dat Curio ook een aanbod heeft van opleidingen die in februari starten.

Bekijk hier het aanbod.

Jezelf aanmelden voor een mbo-opleiding van Curio (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nicola Considine CPA

Last Updated:

Views: 5902

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nicola Considine CPA

Birthday: 1993-02-26

Address: 3809 Clinton Inlet, East Aleisha, UT 46318-2392

Phone: +2681424145499

Job: Government Technician

Hobby: Calligraphy, Lego building, Worldbuilding, Shooting, Bird watching, Shopping, Cooking

Introduction: My name is Nicola Considine CPA, I am a determined, witty, powerful, brainy, open, smiling, proud person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.