Shop mode van Stone Island online bij Miinto (2024)

Aan de basis van Stone Island ligt een dik stuk dubbelzijdig dekzeil dat “tela stella” heet, wat men kan vertalen als “sterstof”. Aan de ene kant was het materiaal rood en aan de andere kant blauw. Het was in feite bedoeld om vrachtwagens af te dekken, maar de Italiaan Massimo Osti kwam in 1982 op het idee het te “wassen” met water en puimsteen. Zo werd het zachter en veranderde de textuur. De “stone washing” oppervlaktebehandeling was geboren! Ook de verftechnieken waren een première.


Stone Island was zo uniek dat het een separaat merk moest worden

Osti was tewerkgesteld in de firma C.P. Company, een bedrijf waarvan de producten geïnspireerd zijn op werkkleding en militaire uniforms, en het leek een logische stap om de nieuwe kleding ook hier te introduceren. Daar vond men het innovatieve weefsel echter te progressief in vergelijking tot de bestaande high-end collectie. Zo werd het een separaat merk. Het kreeg de naam van Osti’s boot, bedacht door zijn vrouw Daniela: Stone Island verwijst naar de vrijheid van een eiland en de onverwoestbaarheid van steen. Het roept beelden op van oliejassen die men draagt tegen weer en wind.


De kenmerkende badge

De badge in de vorm van een windroos vervolledigt het typische uitzicht van de collectie. Ze is geïnspireerd om de militaire rangen die Italiaanse commandanten op hun jassen dragen. Het Stone Island label is meestal op de linkerarm bevestigd met 2 knopen zodat het ook afneembaar is. De oudste modellen hebben een badge met groene rand, maar nu is de rand meestal zwart. Vindt u een stuk met een wit omrande badge, dan gaat het om een verzamelaarsitem met beperkte oplage. Een van de bekendste badges is deze voor het 30-jarig bestaan van het merk.


Populair vanaf dag één

Toen Osti zijn concept met de nieuwe stof had uitgedacht, deed hij een eerste bescheiden poging om te zien of zijn kleding zou aanslaan bij het publiek. Dat was niet evident; tenslotte spreken we hier over de jaren 80 van de 20e eeuw. Slechts 7 jassen produceerde hij met de unieke sterstof. Deze werden echter dadelijk goed bevonden. De verdere bevestiging dat hij een sterk product had, volgde bij de lancering in de winkels. In slechts 10 dagen was alle verkrijgbare kleding uitverkocht. Op deze wijze werd Stone Island één van de pioniers van de casual kledingstijl. Hedendaags zijn er gelukkig genoeg opties beschikbaar zodat ook u een Stone Island jas kunt bemachtigen.


Een compleet assortiment voor mannen

Stone Island is een puur mannenmerk, maar biedt ook een jongenscollectie aan (Stone Island Junior) en het trekt ook vrouwelijke klanten aan. Sommige modellen kunnen inderdaad moeiteloos voor unisex doorgaan. De grootste keuze aan Stone Island kleding vindt u bij Miinto dankzij de verenigde inspanningen van meer dan 900 modewinkels en retailers.


Een bedrijf met een ethisch hart

Stone Island is nauw betrokken bij alles wat staat voor duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Ze zoeken met zorg leveranciers die stevig materiaal leveren dat zowel milieu- als maatschappelijk bewust geproduceerd werd. Ook hebben ze een eigen authenticatiedienst voor kledingstukken opgezet. Met deze technologie kan een klant de authenticiteit van het artikel verifiëren.


Koop creaties van Stone Island bij Miinto

Bij Miinto vinden we het belangrijk dat we alle labels waarmee we samenwerken uiterst bewust en zorgvuldig uitkiezen. Behalve ontwerpen van Stone Island vindt u ook andere items van talrijke internationale modehuizen uit beroemde steden als Londen, New York, Milaan en Parijs. U kunt bij ons echter ook terecht voor andere merken waarvan de focus ligt op lokaal geproduceerde items, en kwaliteit en ecologie een cruciale rol spelen. We zorgen ervoor dat we altijd een uitgebreidd aanbod in alle prijsklassen hebben, zodat u als klant zeker bent dat u kleding, schoenen en accessoires kunt vinden, ongeacht de grootte van uw budget.

Wilt u uw garderobe aanvullen met één of meerdere artikelen van Stone Island? Dan bent u op deze pagina aan het juiste adres! Bij Miinto hebt u namelijk een goede kans om mode van talrijke labels te vinden. Breid uw kledingkast vandaag nog uit en creëer nieuwe combinaties waarmee u uw persoonlijke stijl en look kunt personaliseren.

Intussen weet u waarschijnlijk al dat u ons vanaf al uw toestellen kunt bereiken. Bovendien zijn we elke dag van het jaar en de klok rond geopend, wat u als klant natuurlijk veel vrijheid geeft. Zo kunt u altijd en overal Stone Island en talrijke andere merken shoppen!


Meer over Miinto

Om creaties van Stone Island en van andere merken te vinden die niet beschikbaar waren in hun landelijke dorpje in Denemarken, richtten de voormalige klasgenoten Mike Radoor en Konrad Kierklo in 2009 het platform Miinto op. Het in verbinding brengen van modebewuste klanten met de beste modeboetieks ter wereld (en vice versa) vormt sindsdien de duidelijke kern en missie van Miinto.

Hoewel het merendeel van onze klanten uit Denemarken, Nederland en Noorwegen komt, breiden we voortdurend uit en zijn we momenteel aanwezig in 14 verschillende markten. Miinto streeft er elke dag opnieuw naar om klanten in hun kracht te zetten, en we geloven dan ook graag dat zij wereldwijd de best geklede mannen, vrouwen en kinderen zijn. We willen dat fysieke boetieks floreren in het digitale tijdperk, en door met ons samen te werken, kunnen we ervoor zorgen dat zij daarin slagen.

Bij Miinto willen we u graag een gebruiksvriendelijk platform bieden waar u als klant de beste keuze aan stijlvolle, luxueuze en zorgvuldig met de hand uitgekozen lokale en internationale labels kunt vinden, afgestemd op de unieke wensen en behoeften van elke individuele klant. Ontwerpen van Stone Island zijn hier een sprekend voorbeeld van!

Om u het beste aanbod van hoogwaardige items te bieden, waaronder ook artikelen van Stone Island, kiezen we onze boetiekpartners uiteraard zorgvuldig uit. In ruil daarvoor bieden we ze ongeëvenaarde toegang tot een internationale markt van welgestelde klanten die dol zijn op de modewereld. Omdat we de nadruk leggen op diversiteit, kunt u op ons platform ook talrijke creaties van Stone Island vinden om uzelf op de best mogelijke manier uit te drukken!

Shop mode van Stone Island online bij Miinto (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Geoffrey Lueilwitz

Last Updated:

Views: 6134

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Geoffrey Lueilwitz

Birthday: 1997-03-23

Address: 74183 Thomas Course, Port Micheal, OK 55446-1529

Phone: +13408645881558

Job: Global Representative

Hobby: Sailing, Vehicle restoration, Rowing, Ghost hunting, Scrapbooking, Rugby, Board sports

Introduction: My name is Geoffrey Lueilwitz, I am a zealous, encouraging, sparkling, enchanting, graceful, faithful, nice person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.