Top 10 beste Kansas City Chiefs-spelers aller tijden (2024)

Top 10 beste Kansas City Chiefs-spelers aller tijden (1)

De Kansas City Chiefs zijn een National Football League (NFL) team dat sinds 1970 deel uitmaakt van de NFL. Oorspronkelijk zaten ze van 1960-1970 in de inmiddels ter ziele gegane AFL voordat de twee leagues fuseerden. In hun geschiedenis hebben de Chiefs twee Super Bowls gewonnen (1970 en 2020), en ze hebben een aantal uitstekende spelers gehad. De tien beste spelers in de geschiedenis van de franchise worden hieronder besproken en gerangschikt. Er zij op gewezen dat de vermelde statistieken en onderscheidingen alleen betrekking hebben op de tijd van een speler in Kansas City, niet op zijn hele carrière.

Inhoudsopgave

  • Wie zijn de beste Kansas City Chiefs football spelers aller tijden?
  • 1. Derrick Thomas
  • 2. Tony Gonzalez
  • 3. Len Dawson
  • 4. Bobby Bell
  • 5. Buck Buchanan
  • 6. Patrick Mahomes
  • 7. Emmitt Thomas
  • 8. Travis Kelce
  • 9. Johnny Robinson
  • 10 Willie Lanier
  • Eervolle vermeldingen
  • FAQ
  1. Derrick Thomas
  2. Tony Gonzalez
  3. Len Dawson
  4. Bobby Bell
  5. Buck Buchanan
  6. Patrick Mahomes
  7. Emmitt Thomas
  8. Travis Kelce
  9. Johnny Robinson
  10. Willie Lanier

1. Derrick Thomas

  • Vijf All-Pro selecties
  • Negen keer Pro Bowler
  • 1989 AP NFL Defensive Rookie of the Year

Een speler wiens leven veel te vroeg werd genomen, de beste speler in de geschiedenis van de Kansas City Chiefs is Derrick Thomas. Thomas was een linebacker die van 1989-1999 voor de Chiefs speelde. In zijn eerste seizoen won Thomas de AP NFL Defensive Rookie of the Year Award, en hij zou in zijn elf seizoenen negen Pro Bowls en vijf All-Pro teams halen. Op de all-time lijst van de Chiefs staat Thomas op de eerste plaats van geforceerde fumbles met 41, eerste van herstelde fumbles met 19, eerste van fumbles returned for touchdowns met vier, eerste van sacks met 126.5 en derde van tackles met 599. Thomas zou waarschijnlijk nog betere cijfers uit zijn carrière halen, maar, zoals hierboven vermeld, werd zijn leven veel te vroeg genomen. Op 23 januari 2000 was Thomas betrokken bij een auto-ongeluk dat hem vanaf zijn middel verlamde. Een paar weken later veroorzaakten de verwondingen die hij opliep een hart- en ademhalingsstilstand, en hij overleed op slechts 32-jarige leeftijd. Als erkenning voor zijn uitmuntende carrière werd Derrick in 2009 postuum opgenomen in de Pro Football Hall of Fame.

2. Tony Gonzalez

  • Negen keer All-Pro
  • Tien keer Pro Bowler
  • Pro Football Hall of Fame All-2000s Team

Een van de grootste tight ends in de geschiedenis van de NFL, Tony Gonzalez, komt binnen op nummer twee van de lijst. Gonzalez speelde tight end voor de Chiefs van 1997-2008, en in die twaalf seizoenen, maakte hij tien Pro Bowls en werd hij geselecteerd voor negen All-Pro teams. In 2004, leidde Gonzales de NFL in ontvangsten met 102. Op de Chiefs' all-time ontvangstlijst, Tony staat op de eerste plaats in ontvangsten (916), doelpunten (1.409), ontvangen touchdowns (76) en ontvangen yards (10.940), en op de zesde plaats in yards per wedstrijd (57,6). Als erkenning voor zijn geweldige spel tijdens de jaren 2000, werd Gonzales geselecteerd voor het Pro Football Hall of Fame all-2000s decade team. Tony zou na zijn vertrek uit Kansas City vijf solide jaren voor de Atlanta Falcons gaan spelen, en het mag dan ook geen verrassing heten dat hij na afloop van zijn carrière in 2019 in de Pro Football Hall of Fame werd gestemd.

3. Len Dawson

  • Vier keer All-Pro
  • Zeven keer Pro Bowler
  • Super Bowl IV MVP

Len Dawson, het eerste lid van het Chiefs 1970 Super Bowl kampioensteam en de eerste quarterback, is de nummer drie in de Chiefs geschiedenis. Hij was quarterback voor de Chiefs van 1962-1975, Hij is de all-time leider van de Chiefs in passerende completions met 2.175, passerende touchdowns met 237, passerende yards met 28.507, en game-winning drives geleid met 16. Bovendien leidde Dawson de AFL vier keer in touchdown passes (1962, 1963, 1965, 1966). In de grootste wedstrijd van zijn Chiefs carrière, Len was uitmuntend in Super Bowl IV and won de Super Bowl MVP award nadat hij twaalf van zijn zeventien passes had voltooid voor 142 yards en één touchdown in de 23-7 overwinning van de Chiefs op de Minnesota Vikings. In totaal had Len in dat naseizoen 472 yards, twee touchdowns, en voltooide 31 van zijn 61 passpogingen in de drie naseizoenswedstrijden. Na zijn uitstekende carrière werd Dawson in 1987 opgenomen in de Pro Football Hall of Fame.

4. Bobby Bell

  • Zeven keer All-Pro
  • Negen keer Pro Bowl
  • Chiefs' leider aller tijden in onderscheppingen die voor touchdowns werden geretourneerd (6)

Bobby Bell, een ander lid van het Chiefs 1970 Super Bowl-kampioensteam, is de nummer vier in de geschiedenis van de Chiefs. Bell was een linebacker/defensive end die bij de Chiefs speelde in hun AFL-tijd, van 1963-1974. Op de all-time verdedigingslijst van de Chiefs, Bobby heeft de meeste interceptions returned for touchdowns met 6, de tweede meeste fumbles returned for touchdowns met 2, de tiende meeste interceptions met 26, en de dertiende meeste sacks met 40. Bell zou waarschijnlijk hoog staan op de lijst met tackles aller tijden van de Chiefs, maar tackles werden pas in 1994 een officieel bijgehouden NFL-statuut. Tijdens de Super Bowl van de Chiefs in 1970 had Bell één sack in de drie wedstrijden na afloop van het seizoen. Gedurende zijn twaalfjarige loopbaan bij het team, Bobby maakte negen Pro Bowls en werd in zeven All-Pro teams gekozen. In 1983 werd Bell geëerd door te worden opgenomen in de Pro Football Hall of Fame.

5. Buck Buchanan

  • Zes keer All-Pro
  • Acht keer Pro-Bowler
  • Super Bowl IV kampioen

De derde Super Bowl IV kampioen op rij, Buck Buchanan is de nummer vijf op deze lijst. Buchanan speelde defensive end voor de Chiefs, bij wie hij zijn hele carrière doorbracht van 1963-1975. In die dertien jaar werd Buck geselecteerd voor acht Pro Bowls en werd hij gekozen voor zes All-Pro teams. In de drie wedstrijden na het seizoen die leidden tot de Super Bowl IV-overwinning van de Chiefs in 1970, droeg Buchanan 1,5 sacks bij, waarvan één in de Super Bowl. Wat betreft zijn all-time Kansas City defensieve rangen, Buchanan heeft de zesde meeste sacks in de geschiedenis van de Chiefs met 70,5, en hij zou waarschijnlijk bovenaan hun lijst van tackles aller tijden staan, maar zoals hierboven voor Bobby Bell werd vermeld, waren tackles geen officiële statistiek toen Buck in de jaren 1960 en 1970 speelde. Zoals elke speler daarvoor werd Buchanan's grote carrière erkend met een Pro Football Hall of Fame inductie in 1990.

6. Patrick Mahomes

  • Eerste-Team All-Pro in 2018
  • Viervoudig Pro Bowler
  • 2018 NFL Meest Waardevolle Speler (MVP)

De eerste van twee actieve spelers en de eerste van twee leden uit het Chiefs Super Bowl LIV kampioenschapsteam in 2020, Patrick Mahomes komt binnen op nummer zes van de lijst. Mahomes is een quarterback die sinds 2017 voor de Chiefs speelt. Mahomes heeft de hoogste gemiddelde passing yards per wedstrijd in de geschiedenis van de franchise (301.4), en ook al heeft hij pas vijf NFL seizoenen gespeeld, heeft hij al de derde meeste passing yards (18.991), de tweede meeste touchdowns (151), de vierde meeste game-winning drives (10), en de vierde meeste passing completions (1.550). In zijn vijf seizoenen heeft Mahomes vier keer de Pro Bowl gehaald, en in 2018 haalde hij het All-Pro-team terwijl hij de NFL MVP-award won. Tijdens het postseason in 2020, toen de Chiefs uiteindelijk de Super Bowl wonnen, passte Mahomes voor 901 yards, gooide tien touchdowns, en voltooide 72 van zijn 112 passpogingen. Als Mahomes' carrière zo doorgaat, zal hij zeker hoger op deze lijst komen te staan tegen de tijd dat zijn voetballoopbaan erop zit.

7. Emmitt Thomas

  • Twee keer All-Pro
  • Vijf keer Pro Bowler
  • Chiefs all-time leider met 58 onderscheppingen

Het eerste secundaire lid van de lijst en nog een andere Super Bowl IV kampioen, Emmitt Thomas staat op nummer zeven van de lijst. Thomas speelde cornerback voor Kansas City van 1966-1978 en maakte vijf Pro Bowls en twee All-Pro teams gedurende die tijd. In de play-offs van 1970 speelde Thomas een sleutelrol in de stormloop van de Chiefs naar de Super Bowl. Hij onderschepte vier passes in de drie wedstrijden na het seizoen, waarvan één in de kampioenswedstrijd. Over onderscheppingen gesproken, Thomas is de all-time leider van de Chiefs in intercepties met 58, en hij leidde de competitie tweemaal in die categorie in 1969 met 9 en in 1974 met 12. Thomas heeft ook de meeste interception return yardage met 931 yards en de tweede meeste interceptions returned for touchdowns met vijf. Jaren na het einde van zijn carrière in 1978 werd Emmitt in 2008 gekozen voor de Pro Football Hall of Fame.

8. Travis Kelce

  • Zes keer All-Pro
  • Zeven keer Pro Bowls
  • Pro Football Hall of Fame All-2010s team

Een teamgenoot van Patrick Mahomes in het kampioensteam van Super Bowl LIV en het tweede actieve lid, Travis Kelce is de nummer acht in de geschiedenis van de Chiefs. Net als Tony Gonzales is Kelce een tight end die sinds 2013 bij Kansas City speelt. In zijn negen gespeelde seizoenen, Kelce heeft zes All-Pro Teams gehaald, zeven Pro Bowls, en zijn spel in het afgelopen decennium leverde hem een plek op in het Pro Football Hall of Fame 2010s All-Decade Team. Net als Mahomes, heeft Kelce een kans om hoger op deze lijst te komen als zijn carrière vordert, maar voor nu, staat hij al tweede achter Gonzales in ontvangsten met 704, ontvangen yards met 9.006, ontvangen touchdowns met 57, targets met 994, en staat hij ook tweede achter Tyreek Hill in ontvangen yards per gespeelde wedstrijd met 70.9. Ten slotte, tijdens de 2020 run naar de Super Bowl, terwijl het vangen van passes van Mahomes, Kelce ving negentien passes voor 206 yards en vier touchdowns in de Chiefs 'drie play-off wedstrijden.

9. Johnny Robinson

  • Zes keer All-Pro
  • Zeven keer Pro Bowler
  • Super Bowl IV kampioen

Een van de veteranen van het Super Bowl-team van 1970, Johnny Robinson, staat op nummer negen van de lijst. Robinson was vanaf het begin bij de Chiefs en speelde alle twaalf seizoenen van 1960-1971 bij de ploeg. Zijn eerste twee jaar speelde hij running back voordat hij overstapte naar safety voor de rest van zijn carrière. Het was in zijn tien seizoenen als safety dat Johnny haalde zes All-Pro teams en zeven Pro Bowls, en hielp de Chiefs naar de Super Bowl in 1970. In de playoffs van 1970 had Robinson één interceptie en één herstelde stoot. Op de all-time lijst van de Chiefs staat Robinson tweede in carrière-onderscheppingen achter de eerder genoemde Emmitt Thomas met 57 en tweede achter Thomas in interception return yardage met 741 yards. Net als zijn mede kampioenen van 1970, werd Robinson opgenomen in de Pro Football Hall of Fame. Hij kreeg de eer in 2019, bijna 50 jaar na zijn pensioen.

10 Willie Lanier

  • Vier keer All-Pro
  • Acht keer Pro Bowler
  • Super Bowl IV kampioen

Het laatste lid van deze lijst en het zesde lid van het 1970 team is Willie Lanier. Lanier was een linebacker die zijn hele carrière voor Kansas City speelde van 1967-1977. Tijdens de 1970 Super Bowl run was Lanier een belangrijke leider van de verdediging en had één interceptie tijdens de drie playoff wedstrijden. In totaal maakte Willie acht Pro Bowls en werd hij gekozen voor vier All-Pro teams in zijn elf seizoenen in Kansas City. Wat zijn all-time cijfers betreft, Lanier heeft de tweede meeste herstelde struikelpartijen in de geschiedenis van het team (18) en de negende meeste intercepties (27). Net als sommige van zijn eerder genoemde teamgenoten zou Lanier een van de beste tacklers in de geschiedenis van het team worden, maar tackles werden niet officieel bijgehouden toen hij nog speelde. Zoals het geval is met al zijn mede Super Bowl IV kampioenen op deze lijst, is Willie lid van de Pro Football Hall of Fame, die hem die eer toekwam in 1986.

Eervolle vermeldingen

Hoewel de onderstaande twintig spelers de top tien niet helemaal hebben gehaald, verdienen zij toch enige erkenning als eervolle vermeldingen. Ze staan in alfabetische volgorde op achternaam.

  • Dwayne Bowe
  • Chris Burford
  • Jamaal Charles
  • Deron Cherry
  • Joe Delaney
  • Donnie Edwards
  • Trent Green
  • Abner Haynes
  • Tyreek Hill
  • Priester Holmes
  • Dante Hull
  • Derrick Johnson
  • Larry Johnson
  • Nick Lowery
  • Christian Okoye
  • Kevin Ross
  • Will Shields
  • Alex Smith
  • Otis Taylor
  • Jim Tryer

FAQ

Wie is de beste Kansas City Chiefs quarterback aller tijden?

Op dit moment is de beste Kansas City Chiefs quarterback aller tijden Len Dawson. Zoals gezegd is Dawson de leider aller tijden van de Chiefs in passerende yards, passerende touchdowns, passerende completies, en game-winning drives. Als Patrick Mahomes echter doorgaat in het tempo dat hij zichzelf in het eerste deel van zijn carrière heeft opgelegd, dan zal het antwoord op deze vraag hem hoogstwaarschijnlijk zijn tegen de tijd dat zijn speeldagen voorbij zijn.

Wie is de beste Kansas City Chiefs running back aller tijden?

Hoewel hij de top tien spelerslijst niet helemaal haalde, is Jamaal Charles de beste Kansas City Chiefs running back aller tijden. Charles speelde van 2008 tot 2016 running back voor Kansas City, en hij is Kansas City's all-time leider in rushing yards met 7.260, vierde in rushing touchdowns met 43, en tweede in rushing attempts met 1.332. Priest Holmes (2001-2007) heeft zeker ook een zaak, met zijn 76 rushing touchdowns, maar Charles' langere Chief carrière en meer dan 1.200 meer yards geven hem het voordeel.

Wie is de beste Kansas City Chiefs wide receiver aller tijden?

Een andere speler die net de top tien miste, de beste Chiefs wide receiver van alle tijden, was Otis Taylor, Len Dawson's favoriete doelwit in de jaren 60 en 70. Taylor staat derde in de geschiedenis van de Chiefs achter de eerder genoemde Tony Gonzales en Travis Kelce in ontvangende yards met 7.306, staat zesde in ontvangsten met 410, en staat met Kelce op de tweede plaats met 57 touchdowns aller tijden. Taylor heeft ook de op drie na hoogste yards per ontvangst (17.8) in de geschiedenis van het team, van de spelers die tenminste 1.000 yards in hun carrière hebben ontvangen voor Kansas City.


Top 10 beste Kansas City Chiefs-spelers aller tijden (2024)
Top Articles
100+ Group Chat Names For Family, Siblings, Sisters & Brothers
Baby announcement wording ideas
Jail Inquiry | Polk County Sheriff's Office
Tyler Sis 360 Louisiana Mo
Spn 1816 Fmi 9
Pnct Terminal Camera
Stadium Seats Near Me
Workday Latech Edu
Crocodile Tears - Quest
Obituary (Binghamton Press & Sun-Bulletin): Tully Area Historical Society
Heska Ulite
Strange World Showtimes Near Cmx Downtown At The Gardens 16
Baseball-Reference Com
Sotyktu Pronounce
Obituary | Shawn Alexander | Russell Funeral Home, Inc.
Wordscape 5832
Readyset Ochsner.org
7543460065
NBA 2k23 MyTEAM guide: Every Trophy Case Agenda for all 30 teams
bode - Bode frequency response of dynamic system
Vegito Clothes Xenoverse 2
College Basketball Picks: NCAAB Picks Against The Spread | Pickswise
Uncovering The Mystery Behind Crazyjamjam Fanfix Leaked
Reicks View Farms Grain Bids
Kentuky Fried Chicken Near Me
4 Methods to Fix “Vortex Mods Cannot Be Deployed” Issue - MiniTool Partition Wizard
Buhl Park Summer Concert Series 2023 Schedule
Barbie Showtimes Near Lucas Cinemas Albertville
R/Mp5
Davita Salary
Persona 4 Golden Taotie Fusion Calculator
Leland Nc Craigslist
Orange Pill 44 291
Whas Golf Card
404-459-1280
Joe's Truck Accessories Summerville South Carolina
Pensacola 311 Citizen Support | City of Pensacola, Florida Official Website
October 31St Weather
968 woorden beginnen met kruis
Ursula Creed Datasheet
Ladyva Is She Married
Southwest Airlines Departures Atlanta
Access to Delta Websites for Retirees
Samsung 9C8
The Bold and the Beautiful
Rubmaps H
Treatise On Jewelcrafting
Mawal Gameroom Download
How To Win The Race In Sneaky Sasquatch
Kenmore Coldspot Model 106 Light Bulb Replacement
What Responsibilities Are Listed In Duties 2 3 And 4
Https://Eaxcis.allstate.com
Latest Posts
Article information

Author: Ms. Lucile Johns

Last Updated:

Views: 5947

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ms. Lucile Johns

Birthday: 1999-11-16

Address: Suite 237 56046 Walsh Coves, West Enid, VT 46557

Phone: +59115435987187

Job: Education Supervisor

Hobby: Genealogy, Stone skipping, Skydiving, Nordic skating, Couponing, Coloring, Gardening

Introduction: My name is Ms. Lucile Johns, I am a successful, friendly, friendly, homely, adventurous, handsome, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.