ANWB Wegenwacht - Vergelijk alle tarieven & dekkingen (2024)

ANWB Wegenwacht - Vergelijk alle tarieven & dekkingen (1)

Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt over pechhulp van de Wegenwacht® van ANWB. Vergelijk de verschillende pakketten en sluit het pakket af dat bij jou past.

Op deze pagina

Over Wegenwacht® van ANWB

De Wegenwacht® van ANWB werd in 1946 opgericht en was daarmee de allereerste hulpdienst in Nederland voor pech onderweg. Tegenwoordig, profileert de Wegenwacht zichzelf als aanbieder van pechhulp met vele extra’s. Denk daarbij eens aan hun blad ‘De Kampioen’, maar ook aan de vele kortingen die je als lid krijgt. Bovendien kun je als langdurig lid soms extra kortingen krijgen op de ANWB pechhulp service.

Daarnaast biedt de Wegenwacht® van ANWB bij ieder pakket ‘hulp bij twijfel’. Dat houdt in dat je niet alleen bij autopech op de Wegenwacht kan rekenen, maar ook wanneer je denkt dat er iets mis is met je auto. Eén telefoontje is genoeg om meteen een onafhankelijk advies te krijgen. En als het nodig is komt de Wegenwacht direct naar je toe.

ANWB Pechhulp

Als je ANWB pechhulp overweegt heb je drie opties:

  1. De wegenwacht Nederland service, waarbij je alleen geholpen wordt als je in Nederland met pech langs de weg komt te staan.
  2. De wegenwacht Europa service, waarbij je zowel in Nederland als in Europa geholpen wordt.
  3. De Europa plus service, waarbij je ook buiten Europa geholpen wordt.

Bekijk hieronder de drie verschillende services en vergelijk eenvoudig de verschillende pakketten.

Wegenwacht Nederland Service

Pechhulp NederlandInstapStandaardCompleetInformatie
Pechhulp woonplaats40% van de pechgevallen vindt thuis plaats
Vervangende Auto Service2 dagen5 dagen
Haal- en brengservice vervangende autoDe vervangende auto wordt naar je toe gebracht en weer opgehaald.
Rechtsbijstand Verkeer GezinJuridische bijstand bij aankoop, onderhoud en reparatie van je auto. (let op dubbele dekkingen)
Hotelservice bij pech onderwegDe ANWB kan een hotelovernachting voor je bij pech onderweg regelen (vergoed tot €250,-).
Advies bij twijfelgevallenOok bij twijfel of er iets mis is met je auto krijg je onafhankelijk advies.
Prijs per jaar€ 71,25€116,50€146
Sluit nu afSluit nu afSluit nu af
Jongerenvoordeel€ 33€87,38€109,501e jaar 25% korting als je 24 jaar of jonger bent
Partnervoordeel€ 41Tot 35% korting met eigen autoPrijs voor je partner met eigen auto

Alle Wegenwacht Services zijn inclusief lidmaatschap van de ANWB waarmee kortingen op dagjes uit, de ANWB Visa card of tickets met kortingen gekocht kunnen worden. Bovendien betaal je een vast bedrag en kom je nooit voor onverwachtse extra kosten te staan.
De prijzen in deze tabel zijn de prijzen per jaar, je krijgt dan 5% korting. Maar je kunt ook per maand betalen.

Wegenwacht Europa service

Pechhulp Europa en NederlandInstapStandaardCompleetInformatie
Pechhulp woonplaats40% van de pechgevallen vindt thuis plaats
Pechhulp Nederland en Europa
Vervangende Auto Service2 dagen in NL
21 dagen in EU
5 dagen in NL
35 dagen in EU
Met de Vervangend vervoer service krijg je een vervangende auto als jouw auto niet meteen gerepareerd kan worden.
Haal- en brengservice vervangende autoDe vervangende auto wordt naar je toe gebracht en weer opgehaald.
Rechtsbijstand Verkeer GezinJuridische bijstand bij aankoop, onderhoud en reparatie van uw auto. (let op dubbele dekkingen)
Hotelservice bij pech onderwegDe ANWB kan een hotelovernachting voor je regelen bij pech onderweg (vergoed tot €250,-).
Advies bij twijfelgevallenOok bij twijfel of er iets mis is met je auto krijg je onafhankelijk advies.
Prijs per jaar€ 103,15€176,30€ 233,40
Sluit nu afSluit nu afSluit nu af
Jongerenvoordeel€ 48,50€132,23€175,051e jaar 25% korting als je 24 jaar of jonger bent
Partnervoordeel€ 60,50Tot 35% korting met eigen autoPrijs voor je partner met eigen auto

Alle Wegenwacht Services zijn inclusief lidmaatschap van de ANWB waarmee kortingen op dagjes uit, de ANWB Visa card of tickets met kortingen gekocht kunnen worden. Kortingen in de tabel gelden voor het 1e jaar. De prijzen in deze tabel zijn de prijzen per jaar, je krijgt dan 5% korting. Maar je kunt ook per maand betalen. Laatste update: 11-03-2024.

Wegenwachtbuiten Europa (Europa Plus)

Rij jij ook buiten Europa? Bijvoorbeeld tijdens je vakantie of op familiebezoek. Dan kun je de Nederland en Europa ANWB pechhulp dekking uitbreiden met de Europa Plus dekking.Hiermee ben je ook op andere continenten verzekerd van hulp bij pech.

Pechhulp Europa plusInstapStandaardCompleetInformatie
Pechhulp woonplaats40% van de pechgevallen vindt thuis plaats
Pechhulp Nederland, Europa én daarbuiten
Vervangende Auto Service2 dagen in NL
21 dagen in EU
5 dagen in NL
35 dagen in EU
Haal- en brengservice vervangende autoDe vervangende auto wordt naar je toe gebracht en weer opgehaald.
Repatriëring naar NLTerugbrengen van je voertuig en bagage vanuit het buitenland naar Nederland.
Rechtsbijstand Verkeer GezinJuridische bijstand bij aankoop, onderhoud en reparatie van uw auto. (let op dubbele dekkingen)
Hotelservice bij pech onderwegDe ANWB kan een hotelovernachting voor je regelen bij pech onderweg (vergoed tot €250,-).
Advies bij twijfelgevallenOok bij twijfel of er iets mis is met je auto krijg je onafhankelijk advies.
Prijs per jaar€178,15€251,30€308,40
Sluit nu afSluit nu afSluit nu af

De prijzen in deze tabel zijn de prijzen per jaar, maar je kunt ook per maand betalen. Laatste update: 07-02-2024

Persoonsgebonden pechhulp

De Wegenwacht® van ANWB biedt pechhulp als een persoonslidmaatschap. Niet op voertuig of kenteken. Vooral als je een wat oudere auto hebt, of bijvoorbeeld in zowel een auto als op de motor rijdt, kan dit voordelig uitpakken ten opzichte van andere pechhulp aanbieders. Wel geldt er een maximum van 2 kentekens per jaar. Het nadeel van persoonsgebonden pechhulp is dat wanneer een ander gezinslid of een vriend(in) in jouw auto rijdt, deze geen gebruik kan maken van jouw Wegenwacht verzekering. Hier ontstaat soms onduidelijkheid over bij de Wegenwacht abonnees. Lees meer over Kenteken versus Persoonsgebonden pechhulp.

Wegenwacht via onderweg App

ANWB Wegenwacht - Vergelijk alle tarieven & dekkingen (2)

Naast een aantal andere apps, heeft de Wegenwacht van de ANWB ook een speciale Wegenwacht Pechhulp app beschikbaar. Maar tegenwoordig is Wegenwacht ook via de “onderweg app” van de ANWB op te roepen. Of de Wegenwacht app blijft bestaan is nog niet zeker. Dankzij de GPS kun je eenvoudig je locatie doorgeven wat het oproepen van pechhulp nog eenvoudiger maakt. Nog een handig extraatje zijn de adviesvideo’s die in de app staan, met instructies zoals “Hoe verwissel ik een band?” en “Hoe start je je auto met startkabels?”. Ook kun je bij vragen en twijfel via deze app telefonisch contact opnemen met de Wegenwacht. De Onderweg app is beschikbaar voor Apple en Android.

Zakelijk pechhulp

De ANWB heeft als enige aanbieder in Nederland een wegenwacht service voor zakelijke gebruikers. Speciaal voor ZZP’ers en MKB bedrijven. Lees hier meer over op de pagina voor pechhulp zakelijk. Dit is echt een apart product waarvoor andere voorwaarden gelden dan de particuliere producten waarover wordt geschreven op PechhulpVergelijk.nl.

Jongerenvoordeel Wegenwacht® van ANWB

De Wegenwacht® van ANWB heeft om nieuwe klanten aan zich te binden speciaal voor jongeren een gereduceerd tarief. Voor jongeren tot en met 24 jaar is er sprake van een jongerenvoordeel.

Dekking & korting bij Jongerenvoordeel

ANWB Wegenwacht - Vergelijk alle tarieven & dekkingen (3)

De dekkingsvoorwaarden zijn hetzelfde als bij de reguliere tarieven voor leden boven de 24 jaar oud. De voorwaarden vind je allemaal hierboven op deze pagina. De korting bedraagt voor jongeren bedraagt 50%. Een groot voordeel dus. Van deze korting kun je 2 jaar lang gebruik maken.

Sluit direct af

Jongerenpas

Niet met het jongerenvoordeel te verwarren is de jongeren-pas. ANWB leden kunnen voor hun kinderen (t/m 24 jaar) voor € 6,25 p/m een extra jongeren-pas aanvragen. Met deze ANWB pas krijgen jongeren dezelfde pechhulp als hun vader/moeder, als zij in de gezinsauto rijden. Zonder deze pas heb je geen recht op hulp want pechhulp is bij de ANWB persoonsgebonden en niet kenteken gebonden zoals bij andere aanbieders. Het grote verschil tussen een lidmaatschap met jongerenvoordeel of een jongerenpas is dus of je in een eigen auto, of in de auto van je ouders rijdt.

Sluit direct af met extra ledenpas

Partnervoordeel bij ANWB pechhulp

Pechhulp met Partnervoordeel is een voordeel voor partners van ANWB leden met een eigen auto. Het voordeel is meestal minimaal 30%. De dekkingen zijn verder gelijk aan de normale abonnementen maar dan goedkoper. Hierboven op deze Wegenwacht van de ANWB pagina vind je alle tarieven in de tabellen, ook de tarieven met partnervoordeel.

Sluit direct af met partnervoordeel

Partnerpas

Een niet met het partnervoordeel te verwarren pas is de partnerpas (of jongerenpas). ANWB leden kunnen voor hun partner een extra partnerpas aanvragen. Met deze ANWB pas krijgen zij dezelfde pechhulp als het “normale” lid, als zij in de gezinsauto rijden. Zonder deze pas hebben ze geen recht op hulp want pechhulp is bij de ANWB persoonsgebonden en niet kenteken gebonden zoals bij andere aanbieders. Het grote verschil tussen een lidmaatschap met partnervoordeel of een partnerpas is dus of je in een eigen auto rijdt, of in de auto van je partner rijdt.

Een partnerpas kan aangevraagd worden door een bestaand lid, of als je zelf lid wordt kun je gelijk een extra ledenpas bestellen. Met de pas profiteren de partners ook meteen van de voordelen van het ANWB-lidmaatschap. De pas is € 6,25 voor jongeren t/m 24 jaar (jongerenpas). En € 12,25 per jaar voor andere leeftijden.

Sluit direct af met extra ledenpas

Veelgestelde vragen

Hoe duur is pechhulp van de ANWB?

Zoals je hier kunt zien kun je pechhulp van de Wegenwacht® van ANWB al afsluiten vanaf €116,50 per jaar. Tenzij je jonger bent dan 24 jaar, dan kun je gebruik maken van het jongerenvoordeel, of als je partner al lid is van de ANWB kun je gebruik maken van het partnervoordeel.

Welke opties biedt de Wegenwacht® van ANWB voor pechhulp?

Je kunt wegenwacht in Nederland afsluiten, in Europa en er ook een optie voor niet-Europese landen, het Europa Plus pakket. Binnen deze pakketten kun je zelf kiezen waarvoor je wel en niet gedekt wilt worden.

Waarom zou ik pechhulp bij de ANWB afsluiten?

– De ANWB is voordelig voor oude auto’s.
– Er zijn veel pechhulp opties dus je kunt precies dat pakket kiezen dat bij jou past.
– Je krijgt altijd advies bij twijfelgevallen.
– De Wegenwacht® van ANWB is voordelig voor jongeren.
Bekijk alle voordelen, voorwaarden & prijzen van pechhulp bij de ANWB hier.

Hoe vaak per jaar recht op pechhulp bij de ANWB?

Je hebt 4 keer per contractjaar recht op een reparatie van je auto. Na de vierde keer moet je een eigen bijdrage gaan betalen. Bekijk alle voorwaarden van de ANWB in deze tabel.

Wat zijn jouw ervaringen met Wegenwacht® van ANWB? Laat hieronder je reactie, opmerkingen of vragen achter.

ANWB Wegenwacht - Vergelijk alle tarieven & dekkingen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mr. See Jast

Last Updated:

Views: 6111

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mr. See Jast

Birthday: 1999-07-30

Address: 8409 Megan Mountain, New Mathew, MT 44997-8193

Phone: +5023589614038

Job: Chief Executive

Hobby: Leather crafting, Flag Football, Candle making, Flying, Poi, Gunsmithing, Swimming

Introduction: My name is Mr. See Jast, I am a open, jolly, gorgeous, courageous, inexpensive, friendly, homely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.